starnieuws

Santokhi: Reshuffeling geen oplossing; mandaat teruggeven

16 Jan 2017, 00:01

VHP-voorzitter Chan Santokhi
VHP-voorzitter Chan Santokhi vindt dat reshuffeling van het kabinet niet de oplossing is van de vele problemen die het land teisteren. "Nak' panya is evident. Er zijn geen uitwijkmogelijkheden meer. Wij hebben al eerder betoogd dat wij met deze regering niet bovenuit de crisis zullen komen, omdat deze regering onder leiding van deze president en zijn adviseurs de crisis in stand houden," zegt Santokhi om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

Wat er moet gebeuren is dat deze president zijn mandaat teruggeeft en nieuwe verkiezingen uitschrijft, meent de partijleider van de VHP. "Laat het volk bepalen wat er moet gebeuren nu wij regelrecht afstevenen naar de bodem van het ravijn. President, uw volk pinaart, drai a anu pari a boto zoals beloofd tijdens uw jaarrede".

Het regeerbeleid is totaal vastgelopen en de crisis onbeheersbaar als gevolg van het onvermogen van de totale regering om goed beleid en bestuur te garanderen, concludeert Santokhi. "En omdat de problemen elke dag groter en erger worden, zou het van wijs besluit getuigen van de president om het totale regeerteam te vervangen door deskundigen of haar politiek mandaat terug te geven aan het volk van Suriname."

De crisis zal net zolang duren als deze regering onder leiding van deze president aanzit, voorspelt de voorzitter van de oranje partij. Ook met een gereshuffeld kabinet zal het beleid niet verbeteren. "Wat kunnen de bewindslieden ook de nieuwe zonder geld. Niets, nada, noti, orah bisoh opoh opoh, kuchna, ningun, etcetc," stelt de politicus.

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April