starnieuws

'Baka Fotenti Yari' op 10 december in première

03 Dec 2016, 11:35

Baka Fotenti Yari gaat volgende week zaterdag in première.
Het theaterstuk 'Baka Fotenti Yari' van Diego Lapar gaat op zaterdag 10 december in première in Theater Thalia. 'Baka Fotenti Yari' wordt gespeeld door Liesbeth Peroti, Tanuya Manichand, Stanny Handigman, Ivan Tai-Apin, Purcy Tjin en Jose Parami, onder regie van Alida Neslo.

'Baka Fotenti Yari' is eerder dit jaar voortgekomen uit het project Nyun Sten van ArtLab.sr. Vijftien personen kregen de kans theaterscripts te leren schrijven met als doel het Surinaamse theater op een hoger niveau te brengen. Dit project werd uitgevoerd samen met de Schrijversvakschool Suriname en Rightaboutnow Inc. uit Amsterdam. Drie scripts werden geselecteerd om tot een volledige theaterproductie uitgewerkt te worden.

Het verhaal voert ons terug naar de viering van 40 jaar staatkundige onafhankelijkheid van Suriname, waarbij de broers Ryan en Dinesh op tragische wijze het leven lieten. Hun ontmoeting voert het publiek terug naar 25 november 1975: de dag waarop ook Dinesh een ‘nieuwe vlag’ kreeg en de familie Bhoelai-Jitsing voorgoed vernietigd werd.

'Baka Fotenti Yari' is een Nyun Sten productie van ArtLab.sr. De voorstelling wordt in samenwerking met Parea in het kader van de Internationale dag van de Rechten van de Mens op 10 december georganiseerd, met ondersteuning van de Nederlandse ambassade.

Advertentie

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April