starnieuws

Noersalim: Huiselijk geweld samen aanpakken

02 Dec 2016, 21:27

De studenten van de Anton de Kom universiteit poseren voor de start van de training Huiselijk geweld met minister Mike Noersalim. (Foto: Biza)
Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (Biza) was aanwezig bij de start van de eendaagse training Huiselijk Geweld die afgelopen week verzorgd is voor studenten van de Anton de Kom universiteit. Hij zei zelf uit een gezin te komen waarin huiselijk geweld voorkwam. "Ik weet als geen ander wat de schadelijke effecten kunnen zijn op alle gezinsleden. Wij moeten dit probleem gezamenlijk aanpakken."

De training is georganiseerd door het Institute for Women, Gender and Development Studies (IWGDS), in samenwerking met Biza, het UNFPA en de PAHO. De cursus was in het kader van 16 Days of Activism against Gender Based Violence.

De deelnemers kunnen zich vrijwillig opgeven om als ambassadeurs te dienen van het terugdringen van huiselijk geweld, waarbij voornamelijk bewustwording en preventie centraal staan, zegt de voorlichting van Biza. Loes Monsels, decaan en voorzitter van het IWGDS zei bij de start van de training dat huiselijk geweld helaas een veelvoorkomend maatschappelijk probleem is.

Er zijn ongeveer 30 ambassadeurs die zichtbaar zijn bij informatiesessies, radioprogramma’s en buurtorganisaties, om de bewustwording omtrent huiselijk geweld te promoten. Binnenkort zullen deze ambassadeurs ook ingezet worden voor projecten van Biza, op basis van de samenwerking tussen IWGDS en Biza, zegt de voorlichting van het ministerie.

Noersalim was vooral blij met de participatie van de mannen aan de training. “Wanneer mannen daadwerkelijk bijdragen aan het terugdringen en de preventie van huiselijk geweld, dan zal het proces sneller verlopen dan wanneer alleen de vrouwen hieraan werken”, meent hij. Hij benadrukte het belang van de samenwerking en ondersteuning met internationale donoren zoals UNFPA en PAHO. “We kunnen het als regering en als ministerie niet alleen, we moeten het samen doen om succesvol te zijn in het terugdringen van huiselijk geweld.”

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April