starnieuws

Bemiddelingsraad oordeelt in geschil bacovebedrijf FAI

02 Dec 2016, 20:18
Inmenging van de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname in het arbeidsgeschil van de Vereniging Bacoven Arbeiders Bond Nickerie met de directie van het bacovebedrijf Food and Agriculture Industries (FAI), heeft niet tot oplossing van het geschil geleid. Het oordeel van de raad is nu dat het bedrijf bepalingen van de huidige cao zal moeten uitvoeren en er in januari loononderhandelingen moeten starten over 2016.

In het besluit is het volgende opgenomen:
1. Om te voldoen aan het bepaalde in artikel 6.2.3 en 6.2.5 van de vigerende cao zal de directie voor het eerste halfjaar een bedrag van SRD 100 toekennen aan elke werknemer als tegemoetkoming voor het niet uitvoeren van deze bepalingen.
2. De directie zal voor het tweede halfjaar de bepalingen in de artikelen 6.2.3 en 6.2.5 uitvoeren zoals vastgelegd in de cao.
3.Besprekingen met betrekking tot de loononderhandelingen over 2016 zullen door partijen in januari 2017 worden gevoerd.

De raad was in september dit jaar gevraagd te bemiddelen in het geschil. Intensief overleg tussen partijen heeft de Bemiddelingsraad er niet toe gebracht partijen dichter tot een oplossing te brengen, zegt de raad in een persbericht. Zij heeft het oordeel dat nu is uitgesproken gebaseerd op artikelen die zijn opgenomen in de huidige cao.

De raad geeft aan dat partijen met dit oordeel, dat gebaseerd is op artikelen in de huidige cao, nu in de gelegenheid worden gesteld om het geschil op te lossen.

Advertentie

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March