starnieuws

Stiefvader blijft misbruik stiefdochter ontkennen

02 Dec 2016, 14:19
Louis G. (63) staat terecht, omdat hij ervan verdacht wordt dat hij ontucht heeft gepleegd met zijn negenjarige stiefdochter. Het kind kent hij vanaf haar derde jaar. Toen ze zes was, zou hij het feit hebben gepleegd. Louis G. blijft erbij dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan ontucht. “Niemand noemt mij Sandy. Het kind heeft mij ook nooit bij die naam genoemd. Ik snap niet hoe zij dan mij als verdachte aanmerkt”, verklaarde de verdachte op de rechtszitting van donderdag tegenover kantonrechter Siegline Wijnhard.

Het meisje blijft erbij dat haar stiefvader, die zij ook Sandy noemt, zijn vinger in haar vagina heeft gestopt. Het kind is consistent in haar verklaringen. De gynaecoloog verklaarde dat het meisje misbruikt is. Hij werd als getuige gedagvaard op de zitting. De verdachte verklaarde dat het schoolhoofd had gebeld om te zeggen dat het meisje had verklaard dat hij haar had betast en gekust. Volgens hem is het een ‘set-up’. Hij vertelde dat hij een woning heeft gebouwd voor de moeder van de kinderen. Toen het huis af was, begonnen de problemen. De biologische vader van de kinderen kwam ook in huis.

Het Openbaar Ministerie vroeg de verdachte waarom zo een klein kind hem zou beschuldigen van zo’n zwaar feit. De man zei dat het kind is aangezet. Toen hij haar bij de politiepost zag, vroeg hij haar hoe ze er zo uitzag. Het kind heeft geantwoord dat er niet goed voor haar wordt gezorgd. Volgens de verdachte stoeide hij met het kind en knuffelde hij haar ook dagelijks. Ze hadden een goede band met elkaar.
Op 15 december zal deze zaak verder worden behandeld. De verdachte wordt bijgestaan door de raadslieden Oscar Koulen en Robby Dens.

Wanita Ramnath

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April