starnieuws

Hoefdraad moet schuld bij Venezuela afwikkelen

02 Dec 2016, 02:36

Minister Gillmore Hoefdraad tijdens een persconferentie op Zanderij. (Foto: René Gompers)
Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zal deze maand een missie naar Venezuela leiden om klaarheid te brengen in een openstaande schuld. Het gaat om ongeveer 40 tot 50 miljoen US dollar. President Desi Bouterse zei dat in Cuba hierover afspraken zijn gemaakt met Venezuela.

PDVSA, de nationale oliemaatschappij van Venezuela, heeft olie geleverd aan Staatsolie. Er zou terugbetaald worden met rijst. De eerste export is gelukt, maar daarna zijn twee mislukt. De president deelde bij aankomst uit Cuba tijdens een persconferentie op de Johan Adolf Pengel luchthaven mee, dat minister Soeresh Algoe en Venezuela deze kwestie uitgesproken hebben. Nu moeten zaken verder afgewikkeld worden.

Hoefdraad legde uit dat bij het aangaan van de obligatielening deze openstaande rekening ook ter sprake is gekomen. Er moet heel snel klaarheid komen in deze openstaande schuld. Deze kan nu worden besproken met Venezuela en afgehandeld.

Over inlopen van binnenlandse schulden, zei de minister dat er harde afspraken zijn gemaakt met de banken dat de achterstanden ingelopen zullen worden. Hij verwacht dat de achterstanden in de eerste week van januari volledig ingelopen zullen zijn. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan de ordening van de valutamarkt, waarbij alle betrokkenen hun medewerking hebben toegezegd.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April