starnieuws

Wittenberg hulpbrug moedwillig vernield

01 Dec 2016, 21:23

Truckchauffeurs overschrijden het toegestane laadvermogen door zich met een zwaardere lading te begeven op de hulpbrug. (Foto: BIC Para)
De hulpbrug die de Wittenbergbrug vervangt, is door zwaar verkeer ernstig beschadigd. De waarnemend districtscommissaris van Para, Roline Samsoedien, heeft woensdagmiddag terstond ingegrepen toen bewoners van de omgeving aan de bel trokken. De bestuursdienst heeft samen met de politie ongeveer dertig truckbestuurders teruggestuurd en verboden om over de brug te rijden.

De hulpbrug is niet berekend voor ladingen boven 4 ton, maar chauffeurs van zwaarbeladen vrachtwagens wagen zich toch op de brug. Er zijn meermalen borden met toegestane tonnage aangebracht door de afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken (OW), maar onverlaten gaan ermee vandoor. De hulpbrug is bedoeld voor arbeiders, schoolkinderen en ander personenverkeer die dagelijks hun bestemmingen moeten bereiken in het oostelijke deel van Para.

De beschadiging aan de hulpbrug is aanzienlijk. De brug moet spoedig gedemonteerd worden, om daarna opnieuw te worden geconstrueerd. Haukes NV zal daartoe overgaan na afstemming met het commissariaat en OW. Intussen heeft OW nieuwe borden met tonnage aanduiding laten plaatsen nabij de brug. Dc Samsoedien zal ook waarschuwingsborden laten metselen op de locatie en zal overtreders hardhandig laten aanpakken door de politie, meldt het Burger Informatie Centrum Para.

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April