starnieuws

Moeder gehoord in zedenzaak

01 Dec 2016, 23:10
Op de rechtszitting van donderdag is een moeder gehoord door kantonrechter Siegline Wijnhard. Haar achtjarige dochter is vermoedelijk misbruikt door haar 22-jarige broer. Urvin B. ontkent het feit gepleegd te hebben. “Ik ben niet aan haar vagina geweest”, zegt Urvin B. Volgens de gynaecoloog is het meisje wel misbruikt.

De moeder verklaarde dat zij zeven kinderen heeft. Zij wonen niet allemaal bij haar in. De verdachte woont bij zijn oma, maar gaat af en toe bij zijn moeder thuis. Ze vernam van de politie dat haar dochtertje misbruikt was. Ze heeft nooit iets verdachts opgemerkt. Ook heeft het kind niets aan haar verteld, beweert de vrouw. Het slachtoffer heeft verklaard dat ze haar moeder wel op de hoogte gesteld had van de incestueuze handelingen van haar broer.

De rechter confronteerde haar met een verklaring. Het meisje ging voor een maand naar familieleden. De moeder had haar gezegd om niets te zeggen aan de familie. Uiteindelijk heeft het kind met haar oma gesproken. Het Openbaar Ministerie wil meer getuigen horen in deze zaak. Op 19 januari van het komende jaar zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath

Advertentie