starnieuws

Project 'Gezonde voeding' op meer dan 100 scholen

01 Dec 2016, 04:48

Minister Robert Peneux (foto: gov.sr)
Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft het project 'Gezonde Voeding' woensdag geïntroduceerd. Meer dan 100 scholen zullen binnenkort worden voorzien van Gezonde Voeding. Het doel van het project is een steentje bij te dragen aan een gezond milieu, gezonde kinderen, maar bovenal goede leerprestaties.

De producten zullen worden afgenomen van de Melk Centrale, die tevens voor de distributie zal zorg dragen. Het gaat onder andere om producten zoals yoghurt, vla, havermouth. De producten zullen op de scholen worden geleverd tussen 7.30 en 10.00 uur. Het eerste traject loopt van 7 december tot en met 21 december, steeds op de maandag, woensdag en vrijdag. Het tweede traject begint op 9 januari 2017, meldt het ministerie. De bewindsman benadrukt dat het gaat om Gezonde Voeding en niet om schoolvoeding.

Voor de registratie is het belangrijk dat de scholen beschikken over een originele registratiebon en twee duplicaten. De school en de leverancier krijgen een duplicaat, terwijl de originele, om de twee weken, door de schoolleiding moet worden afgegeven aan het Hoofd van het Bureau Basis Onderwijs.

Advertentie