starnieuws

Senaat Colombia keurt herziene vredesakkoord goed

30 Nov 2016, 17:33

Een voorstander van vrede houdt een bord op buiten het Senaatsgebouw in Bogota, Colombia. Op het bord staat 'we willen vrede'.(Foto: AFP)
Het Senaat in Colombia heeft een herziene vredesakkoord met de grootste rebellengroep van het land, de Farc, goedgekeurd. De eerste overeenkomst is vorige maand nipt afgewezen in een referendum.

President Juan Manuel Santos zegt dat de nieuwe voorstellen beter zijn en rekening houden met de veranderingen die tegenstanders van de regeling hadden gevraagd.
Die tegenstanders, onder leiding van voormalige president Alvaro Uribe, vinden dat de herziene overeenkomst nog steeds te toegeeflijk is voor de Farc-leiders. De herziene overeenkomst gaat nu naar de Tweede Kamer van het Congres voor goedkeuring.

Het vredesakkoord is gericht op de beëindiging van een gewapend conflict dat aan meer dan 260.000 mensen het leven heeft gekost gedurende meer dan vijf decennia. De twee partijen hebben eerder dit jaar een akkoord bereikt na vier jaren van gesprekken in de Cubaanse hoofdstad Havana.

Vóór het begin van hun sessie, hebben senatoren een minuut stilte gehouden voor degenen die zijn omgekomen bij het vliegtuigongeluk maandag in de buurt van de stad Medellin. Op drie na zijn alle leden van de top Braziliaanse voetbalclub Chapecoense daarbij omgekomen.

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April