starnieuws

Handtekeningenactie voor petitie herziening Rijwet

22 Oct 2016, 02:12
Surinamers en iedereen die op de openbare weg komt, zijn vogelvrij. Sherwin Valies is bezig om handtekeningen te verzamelen van mensen die vinden dat de wetgeving moet worden aangepast.

Mensen die andere weggebruikers doodrijden worden twee dagen na het incident weggestuurd, zonder zich zelfs te verontschuldigen tegenover de nabestaanden. Ook de schadevergoeding materieel en immaterieel, is niet voldoende geregeld.

Het doel van deze actie is om een aanzet te geven voor het herzien van de Rijwet van 1971. Iedereen die de petitie wil tekenen, neemt gewoon een A4 en zoekt zoveel mogelijk handtekeningen, legt Valies uit.

"Wanneer er een groot aantal handtekeningen is verzameld, zal ik deze samen met vrijwilligers aan de minister van Justitie en Politie en De Nationale Assemblee overhandigen.

Als de verantwoordelijkheid en het besef van burgers die rijden op de wegen er niet is, dan moeten deze door wet en regelgeving worden afgedwongen, vindt de initiatiefnemer. "Rijd je iemand aan en het is bewezen dat je onverantwoordelijk reed, dan wacht jou een zware straf," stelt Valies.


U kunt de petitie hier downloaden.

Voor reacties: tashajali@sr.net
pdf-icon.gif Petitie.pdf    

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April