starnieuws

Suriname flink vooruit op FIFA-ranking

21 Oct 2016, 01:45

De FIFA-ranking toont aan dat Suriname stappen vooruit heeft gemaakt.
Suriname heeft grote stappen vooruit gemaakt op de FIFA-ranking die donderdag is uitgebracht. Over de maand november 2016 is Suriname met maar liefst 28 sprongen vooruit gegaan. Suriname staat nu op de 147e plaats. In de Concacaf regio is dit de grootste sprong op Curaçao na. Curaçao staat op de 77e plaats. De top drie van de wereld bestaat uit Argentinië, Duitsland en Brazilië.

De vooruitgang is te danken aan de goede resultaten die de senioren selectie nu maakt in het kader van de CFU Scotiabank Caribbean Cup 2016. Curaçao, die vooral gebruikt maakt van profspelers die in Nederland uitkomen, heeft in haar voetbalhistorie de hoogste FIFA notering ooit gehaald. Het eiland heeft een sprong gemaakt van maar liefst 45 plaatsen; een van de beste vooruitgangen op de lijst van meer dan 200 landen. Curaçao heeft zich via de CFU Scotiabank Caribbean Cup 2016 gekwalificeerd voor de Concacaf Gold Cup. Als een onafhankelijk voetballand is het voor het eerst dat zij de Concacaf Gold Cup heeft bereikt.

Suriname moet in poule 1 van de derde ronde van de Scotiabank Caribbean Cup 2016 nog tegen Jamaica uitkomen. Natio zal op 13 november 2016 spelen tegen de Reggea Boyz in Jamaica. Buurland Guyana die samen met Suriname en Jamaica in een poule zat, is al uitgeschakeld in deze derde ronde van de Caribbean Cup. Het buurland staat op de 131e plaats op de FIFA-ranking en is met 13 plaatsen terug gevallen.

Bij winst kan Suriname als groepswinnaar spelen voor de eindronde van de CFU Caribbean Cup die in juni 2017 wordt gehouden en zich ook rechtstreeks kwalificeren voor de Concacaf Gold Cup 2017 die in juli wordt gehouden in de VS. Bij een minimaal verlies komt Suriname in een poule van de drie beste nummers 2. De winnaar van de poule van drie, komt dan in een CFU–UNCAF play-offs terecht. De winnaar van deze CFU–UNCAF play-off mag ook nog een plaats bezetten bij de Concacaf Gold Cup 2017.

Ala-D Media

Advertentie

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April