starnieuws

Dertien maanden celstraf in oplichtingszaak

21 Oct 2016, 11:42
Arthur L. gaat voor dertien maanden achter de tralies. Op aanwijzing van een benadeelde, die was opgelicht door Arthur L., is de politie overgegaan tot zijn aanhouding. Het Openbaar Ministerie had in deze zaak anderhalf jaar tegen de verdachte geëist.

Tegen de verdachte was er sedert 2008 een reeks van aangiften van oplichting gedaan. Hij hield zijn slachtoffers voor dat hij hen kon helpen aan een baan in het buitenland of aan een verblijfsvergunning. De slachtoffers moesten geldbedragen via de bank voor hem storten. De verdachte werd sedert februari 2011 opgespoord, op last van de procureur-generaal, gezocht door de politie. Tegen hem liep er ook een internationale opsporing.

Een van deze slachtoffers had de verdachte positief herkend. Hij was voor US$ 1500 door hem opgelicht. Hij had de man beloofd een verblijfsvergunning voor hem te zullen regelen. Zijn broer, die de benadeelde in contact met hem had gebracht, is ook gehoord op de zitting. Arthur L. zei op de zitting dat het geld de aanbetaling voor een perceel was; zijn broer verklaarde dat het geld betaling was voor het regelen van een verblijfsvergunning.

Wanita Ramnath

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April