starnieuws

Oppositie wil vergadering over US$ 550 miljoen obligaties

20 Oct 2016, 16:49

Oppositieleden stellen vragen over de staatsobligatie op de internationale markt. (Foto: Raoul Lith)
Assembleeleden behorende tot de fracties van de VHP, ABOP, Pertjajah Luhur en NPS willen een openbare vergadering over de staatsobligaties die uitgegeven zullen worden. Hiermee is US$ 550 miljoen gemoeid. Vandaag zijn er ook vragen gesteld door diverse Assembleeleden over deze kwestie. Vicepresident Ashwin Adhin heeft aangegeven dat het geld niet in consumptieve sfeer zal worden gebruikt.

De brief gericht aan Assembleevoorzitter Jennifer-Geerlings Simons luidt als volgt:

"Ondergetekenden, allen leden van De Nationale Assemblee, hebben de eer U hierbij te verzoeken om krachtens artikel 29 van het Reglement van Orde, zo spoedig mogelijk, een openbare vergadering uit te schrijven met als agendapunt:
“Het bespreken van het leningenbeleid van de regering in het algemeen en in het bijzonder de recente staatsobligatie van USD 550 miljoen die op internationale markten zijn uitgegeven”.

Recentelijk heeft de samenleving via de media kennis mogen nemen, dat een staatsobligatie van USD 550 miljoen tegen een rente van 9,25% een looptijd van 10 jaren is uitgezet. Wederom blijkt dat de regering als cultuur heeft gemaakt om gigantische leningen aan te gaan zonder enige inspraak van De Nationale Assemblee. Dit beleid is erop gericht op het maken van schulden onder meer om eerdere genomen schulden af te lossen zonder duidelijke vooruitzichten op winsten voor terugbetaling. De samenleving en de komende generaties worden bij het aangaan van deze leningen tot langdurige verplichtingen veroordeeld.

Gelet op het bovenstaande wordt middels deze, een openbare vergadering ter wille van het nationaal belang aangevraagd om een verduidelijking van de Regering ten aanzien van de recente aangegane leningen en de verwachte leningen die op korte termijn zullen worden aangegaan.

Hoogachtend,
Chandrikapersad Santokhi
Asiskumar Gajadien
Dewanchandrebhose Sharman
Jitendra Kalloe
Djoties Jaggernath
Diana Pokie
Edward Belfort
Ingrid Karta-Bink
Gregory Rusland
Partricia Etnel"

Advertentie