starnieuws

Bewoners omgeving Atjoni dolgelukkig met filiaal Godo

21 Oct 2016, 00:01

Het filiaal van Godo Bank te Atjoni werd donderdag geopend. (Foto's: René Gompers)

Het gebouw wordt ingezegend.

Meredith Waterberg, filiaal coördinator, aan het woord.

Bij dit heuglijke feit, ontbreekt het feestje ook niet.
Godo Bank heeft donderdag een filiaal geopend te Atjoni, in het district Sipaliwini. "Mi breyti gevaarlijk!" laat menige spreker weten. Blijdschap, trots, nieuwe kansen en goede toekomstperspectieven voeren de boventoon tijdens de toespraken. De opening volgt zes maanden na de ingebruikname van de 'eerste ATM-machine in het binnenland' op dezelfde plek.

Atjoni is een zeer belangrijk aansluitpunt tussen de tientallen dorpen te Boven-Suriname en de kustvlakte. Hier ligt de centrale landingsplaats wat de omgeving helpt vormen tot een centraal punt van transport, commercie en toerisme. Godo speelt in op de economische potentie geeft Aswhin Gopi, commercieel directeur aan. "De bank gaat niet alleen puur bankzaken doen maar de lokale samenleving het bankieren bijbrengen" deelt hij mee. "Godo wil de bank van het binnenland worden."

De vertegenwoordiger van ondernemers uit de omgeving Paul Abiting, is bijzonder blij met de komst van de bankinstelling. Hij is ervan overtuigd dat met de bank er een flinke stap in de ontwikkeling van lokale ondernemers wordt gemaakt. Meredith Waterberg, filiaal coördinator, en haar medewerkers worden bedolven onder de gelukwensen en brasa's van trots. Waterberg roept de bewoners op om de nieuwe kansen met beide handen aan te grijpen. "Wij binnenlandbewoners onderschatten onszelf. Daar moeten we van afstappen, omdat wij heel veel te bieden hebben en we veel al zelf kunnen doen. Laten we deze kans aangrijpen." Het filiaal en de ATM staan pal naast de politiepost van Atjoni.

René Gompers

Advertentie