starnieuws

Hoefdraad geeft 'verklaring' uit over aankoop woning

20 Oct 2016, 15:24

Minister Gillmore Hoefdraad
Minister Gillmore Hoefdraad heeft onlangs een woning gekocht in Paramaribo-noord. Hij heeft een verklaring uitgegeven naar aanleiding van vragen die journalisten hem hierover gesteld hebben. De bewindsman noemt geen bedragen, maar bevestigt dat hij besloten heeft een woning te kopen, waar een hypotheek op rust.

De verklaring uitgegeven via de perschef van het kabinet van de president, luidt als volgt: "Ter voorkomen van speculaties over de aankoop van een woonhuis, wenst minister G. Hoefdraad de volgende verklaring uit te geven. Deze verklaring volgt naar aanleiding van vragen die door 'diverse' journalisten worden gesteld over de aankoop van een woonhuis onlangs. In deze merk ik op dat het hier gaat om een handeling welke ik in privé als persoon heb gepleegd.

Ik heb besloten om niet langer in een gehuurd huis te wonen, daar deze mij een fortuin aan huur kostte. Dit resulteerde in een koopwoning waarop er een hypotheek rust welke afgelost wordt via mijn internationale pensioen die ik nu verdien na 18 jaar hard werken in het buitenland. In deze wil ik verder opmerken dat ik nimmer gebruik heb gemaakt van mijn recht als Surinamer om een perceel aan te vragen via de Staat.

Met deze verklaring hoop ik dat speculaties over een privéaangelegenheid weggenomen zijn en hoop dat mijn privacy verder gerespecteerd zal worden."

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April