starnieuws

Directeur Zuid-Afrikaans instituut op bezoek

20 Oct 2016, 02:33
Stanley Henkeman, directeur van het Institute for Justice and Reconciliation (IJR) in Zuid-Afrika is uitgenodigd door het Comité Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld voor een bezoek aan Suriname. Dit instituut is voortgekomen uit het werk van de Waarheidscommissie onder leiding van bisschop Tutu, die nog steeds de beschermheer van de stichting is.

Henkeman zal Suriname tussen 22 en 26 oktober bezoeken. Het doel van zijn bezoek is om de ervaringen in Suriname met politiek geweld op de internationale agenda te zetten en te leren van de ervaringen van Zuid-Afrika op het gebied van omgaan met politiek geweld. Henkeman zal bezoeken afleggen aan Fort Zeelandia en dorpen in het binnenland die getroffen zijn geweest tijdens de Binnenlandse Oorlog. Ook zal hij een gesprek hebben met minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos.

Henkeman zal op 25 oktober een lezing houden over de waarheidscommissie van Tutu in het Lalla Rookh complex. De lezing is in het Engels. Er zal een samenvatting gegeven worden in het Nederlands en vragen uit het Nederlands worden vertaald in het Engels. Sandew Hira begeleidt Henkeman en zal hem bij zijn lezing introduceren.

Advertentie