starnieuws

PG vraagt Financiën CLAD-onderzoek pakketten

20 Oct 2016, 00:42
Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday heeft minister Gillmore Hoefdraad van Financiën gevraagd om een CLAD-onderzoek in te stellen naar mogelijke diefstal van pakketten ten nadele van de Staat. Er was door Assembleeleden van de oppositie een kopie van het schrijven gestuurd, dat gericht is aan president Desi Bouterse.

Oppositieleden van de VHP, ABOP, Pertjajah Luhur en de NPS hebben de president gevraagd om een administratief en strafrechtelijk onderzoek te doen verrichten naar de verdwijning van de pakketten. Zij willen ook dat de president verantwoording aflegt hierover in De Nationale Assemblee. Bouterse zei in het hoofdkwartier van de NDP, OCER, dat hij op de hoogte is van de verdwijning van pakketten en hij weet ook waar deze zijn. Hij zei ook zand erover, maar legde later uit dat hij niet goed is begrepen.

De Militaire Politie (MP) heeft levensmiddelen ter waarde van meer dan een miljoen SRD in beslag genomen. Bij een inval zijn zeven verdachten, onder wie vijf militairen, aangehouden voor gekwalificeerde diefstal, deelname aan een criminele organisatie en heling. De verdwenen pakketten hadden een waarde van ruim SRD 1 miljoen.

De brief aan de president is getekend door Asiskumar Gajadien, Krishna Mathoera, Paul Somohardjo, Marinus Bee, Patricia Etnel, Mahinder Jogi, Djoties Jaggernath, William Waidoe, Dinotha Vorswijk en Ingrid Karta-Bink.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April