starnieuws

Breaking news: Obligatie op US$ 550 miljoen afgerond

19 Oct 2016, 11:44
De obligatie die Suriname op de internationale markt zal uitzetten, is vandaag gesloten op US$ 550 miljoen. Minister Gillmore Hoefdraad om een reactie gevraagd, deelt uit New York aan Starnieuws mee dat de zaken zeer succesvol zijn afgelopen. Suriname kon US$ 1,5 miljard uitzetten, drie keer meer dan gepland.

Hoefdraad deelt mee dat na onderhandelingen de rente gedropt is naar 9,25% in plaats van 9,5%. "Er is geloof in de Surinaamse economie. In tien dagen tijd zijn er presentaties gehouden in de Verenigde Staten, Engeland en het Caribisch Gebied," stelt de bewindsman.

De minister legt uit dat het uitzetten van de staatsobligaties op de internationale markt noodzakelijk was omdat in de eerste plaats Staatsolie een schuld heeft die betaald moet worden. Eind oktober moet de betaling plaatsvinden. US$ 300 miljoen is bestemd voor aflossing van de schuld van Staatsolie. Dit maakt ook dat er dividend vrijkomt. Verder is goud als onderpand gegeven aan banken die leningen verstrekt hadden aan Staatsolie. Ook dat komt nu vrij. Gedetailleerde informatie volgt.

Advertentie

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April