starnieuws

Drie personen vermoedelijk verdronken in Surinamerivier

26 Sep 2016, 14:36

Vrijwilligers bezig met een zoekactie naar vermiste sportvissers. (Foto: BIC Para)
Twee sportvissers zijn sinds gistermiddag vermist. De mannen verlieten hun woning zondagochtend en gingen de Surinamerivier op richting Kaaimangrasie. Rond twee uur in de middag kreeg de politie melding van een onbemande 16 ft Alumacraft boot met 25pk draaiende motor op de Surinamerivier ter hoogte van de Billitonbrug.

Achteraf is gebleken dat het de boot is waarmee de vissers die ochtend zijn vertrokken. In de boot zijn zwemvesten en andere persoonlijke spullen van de mannen aangetroffen. Districtscommissaris Armand Jurel heeft benzine ter beschikking gesteld voor vrijwilligers die meehelpen zoeken op de rivier met hun vaartuigen, meldt het Burger Informatie Centrum Para.

Bij het ander geval op Plantage Ayo is er sprake van vermoedelijke verdrinking. Een man zat op de oever van de Surinamerivier toen zijn slipper met de golven wegdreef. De man ging zijn slipper achterna en verdween in de diepte. Een ander manspersoon wilde hem te hulp schieten, maar raakte ook in nood en moest door omstanders uit het water worden gehaald. De politie van Paranam en de maritieme politie zijn nog steeds op zoek naar de vermiste sportvissers en de vermoedelijk verdronken man.


Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April