starnieuws

Robinhood kampioen van Starscup

26 Sep 2016, 04:08

John Krishnadath, voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond overhandigt de beker aan Robinhood. (Foto: Ala-D Media)
De finale van de eerste editie van de Starscup werd zondag in het André Kamperveen stadion gespeeld. Robinhood werd kampioen terwijl Nishaan 42 semikampioen is geworden.

De kampioenswedstrijd werd in een hoog tempo afgewerkt. Vooral het jonge team van Robinhood liet enkele mooie staaltjes zien. Melvin Valies van Nishaan 42 ging vroeg in de strijd goed diep, maar miste waardoor de doelman redding bracht. Het duurde niet lang of de groen-rode formatie was op voorsprong. Een uittrap van de doelman belandde op rechts bij Ivanildo Rozenblad.

Met een schuiver noteerde Ivanildo Rozenblad 1-0 voor Robinhood. Nishaan 42 nam halverwege de eerste helft het spel over. Toch was het op slag van rust Nishaan 42 die op de rand van de 16 m aan de noodrem moest trekken. De speler Marvin Podrono kreeg hiervoor rood.

In de tweede helft zette Nishaan alles op alles. Het leek even alsof de club geen numerieke minderheid had. Bruce Diporedjo controleerde vooral het middenveld voor Nishaan en stuurde zijn spelers de aanval op. Aanval na aanval werd gedaan, maar het net kon maar niet schudden voor Nishaan. De ingevallen Joël Khoen Khoen bracht een eind aan alle illusies van Nishaan 42. Met een prachtige overstap schijnbeweging op links nam hij de bal mee en met een loeier noteerde hij het tweede tevens winnende doelpunt voor Robinhood.

Inter Moengo Tapoe - Natio 2-1
Inter Moengo Tapoe die vrijdag nog met 3-1 verloor van Nishaan 42 won zondag in de ontmoeting om de derde en vierde plaats van de nationale selectie met 2-1. Mooi combinatiespel voor de 16 meter zone. Anduello Amoeferie kwam goed inlopen en scoorde 1-0 voor Inter.
Een lelijk moment waarbij Serginho Eduards en Stefan Baneti na hard spel elkaar in de haren vlogen. Beiden kregen rood en moest het spel met 20 man verder.
Met een achterzet vanuit rechts kon Stefano Rijssel van natio die vrij stond rond de elf meterstip makkelijk de gelijkmaker binnen tikken: 1-1. Natio kwam na dit doelpunt goed op dreef. Het spel werd ook fysiek uitgevochten.

In de tweede helft was haast hetzelfde spelbeeld te zien. Een penalty vroeg in de tweede helft voor Inter werd zuiver ingetrapt door Jurmain Vallei: 2-1. Ook een overtreding aan de zijde van Inter in het strafschopgebied leverde een penalty op voor natio.
Gilberto Eind schoot naast. Het bleef bij deze score waardoor Inter op de derde plaats eindigde en natio haar tweede partij op rij verloor en zo als vierde eindigde bij deze eerste editie van Stars Cup 2016.