starnieuws

Kirgizië 132e lidland VN waarmee Suriname bevriend is

26 Sep 2016, 07:47

Minister Niemala Badrising van Buitenlandse Zaken in gesprek met haar collega van Kirgizië.
De Republiek Kirgizië in Oost-Europa is het 132e lidstaat van de Verenigde Naties waarmee Suriname tot nu toe formele vriendschappelijke relaties is aangegaan. Het land is onder meer lid van het Gemenebest van onafhankelijke Staten, de Euraziatische Economische Unie en de Organisatie voor Islamitische Samenwerking.

De minister van Buitenlandse Zaken van Suriname Niermala Badrising en haar collega van Kirgizië Erlan Abdyldaev, hebben de gezamenlijke verklaring in het hoofdkwartier
van de Verenigde Naties ondertekend. Het aangaan van diplomatieke betrekkingen met dit Oost-Europees land heeft plaatsgevonden tegen de achtergrond van het beleid van het ministerie van Buitenlandse Zaken om betrekkingen met bevriende landen op bilateraal niveau aan te halen, deelt de afdeling Voorlichting mee.

De samenwerking is vooral belangrijk binnen het forum van de Verenigde Naties, zodat vraagstukken die een negatief effect hebben op de ontwikkeling van kleine landen, gezamenlijk bespreekbaar gemaakt kunnen worden. De kleine ontwikkelingslanden zijn dan in staat om maatregelen te treffen ter oplossing van diverse internationale vraagstukken, zoals onder meer klimaatverandering, de effecten daarvan en het realiseren van de Sustainable Development Goals.

Advertentie