starnieuws

Gepensioneerden slepen Suralco voor het gerecht

25 Sep 2016, 01:48

Een gepensioneerde van Suralco stelt vragen aan het actiecomité. (Foto: René Gompers)
Gepensioneerden van de Suralco zullen de maatschappij voor de rechter slepen. Zij willen aanpassing van hun pensioen omdat vanaf november 2015 de SRD twee maal is gedevalueerd. De Suralco/Alcoa heeft als historie dat het pensioen altijd wordt aangepast na een devaluatie. Deze keer is het niet gebeurd. Een actiecomité onder leiding van Raymond Amatoemar en Romeo Abrams heeft zaterdag een vergadering hierover belegd in het gebouw van de Paranam Werknemers Bond.

Abrams zegt aan Starnieuws dat twee advocaten in de arm zijn genomen. Er zal nationaal en internationaal aandacht worden gevraagd voor de situatie. Volgens Abrams zijn de mensen enorm verarmd door de devaluatie. Zij hadden ervoor gekozen om hun pensioen in SRD uitgekeerd te krijgen. Dit onder andere om de medische voorzieningen. Er zijn mensen met heel lage pensioenen die niet meer uitkomen. Veel gepensioneerden moeten het doen met SRD 200 tot SRD 250 per maand.

Ongeveer vierhonderd gepensioneerden die hun uitkering in SRD ontvangen, hebben aangegeven de strijd aan te zullen binden. Zij moeten ook SRD 180 per persoon betalen om de kosten van de advocaten te kunnen betalen. De mensen hebben tevens het actiecomité schriftelijk gemachtigd om juridische stappen te ondernemen. "Wij vinden dat dit roof en onethisch gedrag is van Suralco. Wij hebben zolang voor Suralco gewerkt. Het is meer dan billijk dat onze pensioenen aangepast worden, zoals het altijd al is gebeurd na een devaluatie," voert Abrams aan. Al tien maanden wordt aan de bel getrokken zonder het gewenste resultaat. De gepensioneerden zullen strijd leveren voor lotsverbetering.

Advertentie