starnieuws

VN keurt periodieke evaluatie Suriname goed

24 Sep 2016, 14:38
De mensenrechtenraad van de Verenigde Naties heeft de universele periodieke evaluatie van Suriname goedgekeurd. Suriname heeft aangegeven dat alleen de aanbevelingen over seksuele geaardheid en genderidentiteit in dit stadium een brede raadpleging vereisen.

Ambassadeur Reggie Nelson van Frankrijk zegt dat Suriname 75% van de aanbevelingen ondersteunt en al is begonnen met de uitvoering van een aantal daarvan. Suriname heeft een werkgroep ingesteld op basis van diversiteit en inclusiviteit die hoorzittingen met het maatschappelijk middenveld moet houden.

Nelson heeft de raad gerustgesteld dat een algeheel beleid in overeenstemming met de grondwet van Suriname zal zijn, waarin het beginsel van non-discriminatie is onderstreept. Sprekers op de vergadering in Geneve, Zwitserland, hebben de vooruitgang die Suriname heeft geboekt met de aanvaarding van de aanbevelingen over genderkwesties onderkend. Ook is aangekaart de ondersteuning voor kwetsbare groepen en de eigen kwetsbare positie van het land als een Small Island Developing State.

Sprekers tijdens de discussie over de evaluatie van de mensenrechten in Suriname waren vertegenwoordigers van Venezuela, Bahamas, China, Cuba, India, Indonesië, de Malediven, Nicaragua, Nigeria, Pakistan, Paraguay, Republiek Korea, Sierra Leone en Haïti.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April