starnieuws

EBS verwacht meer storingen door klimaatverandering

09 Sep 2016, 22:36

De hoogspanningsschakelaar wordt op de installatie geplaatst. (Foto: EBS)
De Energie Bedrijven Suriname (EBS) wijst erop dat het de laatste tijd vaker voorkomt dat door klimaatveranderingen, in diverse gebieden stroomstoring ontstaat. Het bedrijf verwacht dat storingen door onweer in de toekomst zullen toenemen.

Storm en blikseminslag zijn de oorzaak van de storing die gistermiddag optrad in een groot gebied te Wanica, omgeving Tout Lui Faut. Een hoogspanningsschakelaar in het onderstation aan de Sir Winston Churchillweg raakte defect. Delen van de ressorten De Nieuwe Grond, Domburg en Houttuin waren vanaf 15:45 uur van elektriciteit verstoken.

Er is met man en macht gewerkt in de zware regenbui om de defecte hoogspanningsschakelaar zo snel mogelijk te verwisselen. Omstreeks 19:50 uur kon, ondanks de complexiteit van het geval, een deel van de voedingsgebieden weer van elektriciteit worden voorzien en om 22:33 uur was de storing volledig opgeheven, deelt de EBS mee.

Op diverse andere locaties waren er ook nog andere storingen als door het onweer. Ook deze storingen zijn voortvarend aangepakt en opgeheven.De EBS is de medewerkers zeer erkentelijk voor hun inspanning om het ongerief zo veel mogelijk te beperken en de klanten in relatief korte tijd wederom te voorzien van elektriciteit.



Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April