starnieuws

EBS-bond verscherpt acties; nog geen oplossing in zicht

30 Aug 2016, 00:01

Steve Geerlings, voorzitter van de EBS-bond in zijn werkkamer. (Foto: Raoul Lith)
De werknemersbond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft de acties verscherpt. De dispensatie die gegeven was aan het cao-personeel van de opwekcentrales te Paramaribo, zijn ingetrokken. Dit deelt bondsvoorzitter Steve Geerlings mee aan journalisten. Hij kondigde aan dat er een gesprek gevoerd zou worden met de directie. Starnieuws verneemt dat er nog geen oplossing is gevonden.

Het bedrijf wordt draaiende gehouden door de directie, staf en anderen die niet behoren tot het cao-personeel. De situatie wordt steeds moeilijker, aangezien ruim 1100 werknemers in actie zijn. Geerlings heeft te kennen gegeven aan de directie open te staan voor oplossingsmodellen om de cao die gesloten is met de directie uit te voeren. De bond is bereid om de cao dit jaar gedeeltelijk uit te voeren. Geerlings maakt duidelijk dat de OWOS geen genoegen zal nemen met koopkrachtversterking alleen die reeds overeengekomen is met de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur).

De strategie van de bond blijkt te zijn om elke dag andere dispensaties in te trekken. De bondsleden rukken niet meer uit bij een storing. Tot nu toe heeft de directie alle diensten draaiende kunnen houden. De OWOS is vanaf 17 augustus in beraad. Er is nog geen zicht op een oplossing. Het bestuur heeft ook geen afspraak om met de aandeelhouder vervolggesprekken te voeren. De directie heeft geen mandaat om toezeggingen te doen aan de bond, aangezien de president de cao heeft aangehouden tot 2017.

Advertentie