starnieuws

Gedupeerde internetklanten Telesur krijgen vergoeding

30 Aug 2016, 04:11
Gedupeerde internetklanten van het telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) krijgen een tegemoetkoming. Postpaid mobiel dataklanten en klanten met een vaste breedbandverbinding krijgen 25% korting op het internetabonnement over augustus. Prepaid Mobiel klanten die op 31 juli een actief dataplan hadden en op die dag enkele uren geen internettoegang hadden, kregen de afgelopen week de waarde van 1 dag prepaid mobiel internet bijgeschreven op hun basistegoed.


Telesur doet de geste ondanks het feit dat de breuk in de Americas II zeekabel in juli, die voor het ongemak heeft gezorgd, een overmachtssituatie was. Hoewel de kabelbreuk en de directe en indirecte gevolgen in Suriname buiten de invloedssfeer van Telesur lagen en het (Telesur, red) niet aansprakelijk kan worden gesteld, heeft het gemeend zijn internetklanten tegemoet te komen, zegt de Public Relations van het bedrijf. De impact op services en het klantenbestand dat getroffen is, zijn vooraf grondig geanalyseerd.

De kabelbreuk op het eiland Martinique in de Caribische Zee, was het gevolg van de tropische storm Earl die gepaard ging met overstromingen. Andere landen die op de Americas-II zeekabel zijn aangesloten zoals Guyana, Trinidad & Tobago, Curacao en St.Croix, hebben ook problemen ervaren.

Het lokaliseren van de breuk, het uitzenden van technici, de verzending van benodigde apparatuur naar Martinique en de herstelwerkzaamheden zelf door het Franse telecombedrijf Orange S.A, namen enkele dagen in beslag. De kabelbreuk werd in de nacht van 10 augustus 2016 afgemeld door Orange S.A. op Martinique, zegt Telesur.

Advertentie

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April