starnieuws

Staatsolie raffinaderij produceert 1 miljoen barrels

29 Aug 2016, 15:09

Staatsolieraffinaderij te Tuit Lui Faut.
Staatsolie deelt mee dat de raffinaderij een productiemijlpaal heeft bereikt zondag van 1 miljoen barrels (159 miljoen liters) hoogwaardige diesel en gasoline. Dit in acht maanden nadat de raffinaderij onder management van Staatsolie is geplaatst. Hiermee is bevestigd dat Staatsolie in staat is geweest om de uitdagingen tijdens de opstart van de raffinaderij te overwinnen, zegt het bedrijf.

De raffinaderij heeft een verwerkingscapaciteit van 15.000 barrels Saramacca Crude per dag en produceert premium diesel, premium gasoline met een laag zwavelgehalte, stookolie, bitumen en zwavelzuur. De introductie van premium diesel en gasoline via GOw2 op de retailmarkt, was op 13 december 2015 al de kroon op het Raffinaderij Uitbreidings Project (REP), dat inclusief de voorbereidingsfase ruim tien jaren heeft geduurd. Hiermee heeft Staatsolie haar doel gerealiseerd om de lokale markt te voorzien van brandstoffen, en ook bijgedragen aan de besparing van deviezen voor brandstofimporten, zegt het bedrijf in een persbericht.

Oliemaatschappij GOw2, NV Energie Bedrijven Suriname en de visserijsector behoren tot de grotere lokale klanten. Diesel en stookolie worden ook geëxporteerd, voornamelijk naar landen in de regio.

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April