starnieuws

Eng belang in de politiek

29 Aug 2016, 16:52
De DA'91 heeft een er nieuw gezicht bij. Op zich geen nieuwigheid in de Surinaamse politiek. Wat mij wel heel goed heeft gedaan als iemand die de SU-politiek volgt, is dat dhr Oemrawsingh zich heeft kunnen onderscheiden van menig andere politicus die uit bepaalde reden uit een politieke partij stapt en zich aansluit bij een andere of zelfs een nieuwe partij opricht.

Wij zijn met z'n allen bekend, zonder namen, te noemen dat er politici zijn die uit eng belang: het niet plaatsen op een kandidatenlijst, het niet verkrijgen van een concessie of vergunning, geen buitenlandse post invult en ga zo maar door... uit politieke partijen stappen. Dus niet om ideologische redenen.

Vaak horen wij dan ook dat de politiek vies is en dat men deze misbruikt voor eigen belang .Er zijn gelukkig nog in ons klein land waar de politiek intensief beleefd wordt door de samenleving (zie opkomst kiezers bij verkiezingen, opbelprogramma's etc) enkele politici die uit idealisme aan het politiek bedrijf meedoen zoals in de eerdere berichtgeving gemeld is.

In het verleden zijn ideologische partijen als PNR en de PALU die zich op het politieke veld hebben geopereerd. Echter zijn deze partijen klein gebleven. Ons volk dient bewuster gemaakt te worden voor keuzes in zijn eigen belang.

Eenheid binnen een volk is maar een van de vele condities, maar een bewust volk is de garantie voor vooruitgang en ontwikkeling. Het zal de normen en waarden moeten toepassen op politici die menen ons land te willen ontwikkelen

Lygia Hewitt

Advertentie