starnieuws

Bankiersvereniging vraagt om geen onrust te zaaien

29 Aug 2016, 10:52
Banken hebben niet gemerkt dat er sprake is van verhoogde opnames van gelden door cliënten. Dit zegt de voorzitter van de Surinaamse Bankiersvereniging, Jim Bousaid, die ook algemeen directeur is van de Hakrinbank.

Bousaid stelt dat er geen aanwijzingen zijn dat de Belastingdienst inzage wenst te hebben in rekeningen van cliënten. Hij benadrukt dat banken zich strikt zullen houden aan het bankgeheim en geen inzage aan derden zullen geven over saldi van cliënten.

De voorzitter van de Bankiersvereniging betreurt de tendentieuze berichtgeving vanuit een politieke hoek en roept eenieder op om geen onrust te zaaien in deze moeilijke economische tijd. Er is behoefte aan rust in de samenleving en alle actoren in de samenleving, dienen daartoe een bijdrage te leveren

Bousaid verwelkomt de geruststelling vanuit de toezichthouder, de Centrale Bank van Suriname, en in een eerder stadium ook van de minister van Financiën. Zij hebben als monetaire autoriteiten een belangrijke rol te vervullen zodat de stabiliteit en het vertrouwen in het bankwezen behouden blijft.

"Er is dus geen enkele reden om geld van de banken weg te halen omdat het daar ook nog steeds het veiligst is. De Surinaamse Bankiersvereniging is alert en volgt de ontwikkelingen op financieel economisch gebied zeer nauwlettend," laat Bousaid optekenen.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April