starnieuws

'Arcus' zal uitgebouwd worden tot hulp 'app' Telesur

29 Aug 2016, 00:36

'Arcus' is de winnende applicatie van de Hackaton 2016. (Beeld: René Gompers)

Het team Cavalionists is de winnaar van de Hackaton 2016.

Het team CodeBenders heeft de publieksprijs gewonnen.
Team Cavalionists is de winnaar van de Hackaton 2016. Het is het jeugdige team gelukt om binnen 24 uur de meest bruikbare 'app' te bouwen die de relatie tussen het telecombedrijf Telesur en zijn klanten gaat verbeteren. 'Arcus' is de naam van de applicatie die de meeste indruk heeft gemaakt op de jury. Team CodeBenders gaat er met de publieksprijs vandoor.

In het afgelopen weekend zijn acht teams van hackers de uitdaging van Telesur aangegaan. Ze hadden 24 uur de tijd om een applicatie te produceren die het telecombedrijf, zijn diensten en klanten, voordelen oplevert. Alle acht teams hebben stuk voor stuk indrukwekkende applicaties gebouwd. Arcus, een productie van Julie Sundar, Shofia Notosoewito, Ivy Amatredjo en Richenel Piemoe is tot de beste ‘app’ gekozen door een jury bestaande uit ICT experts, zakenlui en topfunctionarissen van het telecombedrijf.

Arcus is een hulp applicatie, licht Sundar toe. Het gaat de klanten helpen om bijvoorbeeld problemen met internet zelf op te lossen. De ‘app’ gaat ook data verzamelen van de klant zoals de locatie en type netwerk om hulp op maat te kunnen bieden. Het bijzondere aan Arcus is het gebruik van ‘Augmented Reality’ (AR). Dit houdt onder andere in dat de ‘app’ bepaalde tekens, voorwerpen, icoontjes en logo’s kan herkennen wanneer ze gescand worden. Arcus is afgestemd op de icoontjes van Telesur. Personen die bijvoorbeeld op een Telesur kantoor moeten zijn, zullen met Arcus simpelweg een icoon die een bepaalde dienst voorstelt, scannen om zaken sneller af te ronden. De ‘app’ herkent het icoon en begeleidt de klant rechtstreeks naar desbetreffende afdeling. Hierdoor wordt het rondvragen en van loket naar loket gaan onnodig en winnen de klanten tijd, geeft Sundar aan. Arcus geeft ook de locatie van de gebruiker ten opzichte van Telesur hotspots- winkels en kantoren weer (geolocation). De app gaat in een later stadium betalingen via het Telesur beltegoed mogelijk maken. Het gebruik van AR, geolocation en mobiele betaalmogelijkheden opent nieuwe deuren voor Telesur.

Waarnemend directeur van Telesur Mike Antonius en Reina Ravales, vertegenwoordiger van Handel & Industrie, zijn zichtbaar onder de indruk van het verloop van de Telesur It-Core Hackaton en de geleverde prestaties. “Super. Ik kan niet wachten tot de vijfde. Wat ik hier gezien heb is heel praktisch. Het is gewoon super. Ik zou geen winnaar kunnen kiezen,” deelt Antonius mee. Al de deelnemers hebben een pakketje met innovatieve gadgets, zoals een Virtual Reality bril, meegekregen. Team Cavalionists gaat naar huis met een award en SRD 9000. The CodeBenders zijn met 87 SMS stemmen de publieksfavoriet van Hackaton 2016 geworden.

René Gompers

Advertentie