starnieuws

Oemrawsingh voelt zich meteen thuis bij DA'91

28 Aug 2016, 00:01

Sunil Oemrawsingh toegetreden tot DA'91. (Beeld: René Gompers)
Sunil Oemrawsingh, die de NPS in juli vorig jaar de rug toekeerde, heeft zich aangesloten bij DA'91. Deze partij is volgens hem consistent gebleven in haar beleid naar de regering-Bouterse. DA’91 is de enige partij buiten het parlement die actief is, merkt hij op. “Normaal is het zo dat als partijen geen zetels halen, ze dichtklappen. Bij DA’91 is dat geenszins het geval. De partij is juist zeer actief, laat steeds vaker van zich horen.” Oemrawsingh deelt mee dat hij in de strijd om president Desi Bouterse naar huis te sturen ‘common ground’ heeft gevonden bij DA’91. Oemrawsingh is ook voorzitter van Stichting 8 december 1982.

Tijdens een bijeenkomst van DA-91 zaterdagavond met journalisten, zei Oemrawsingh dat op 25 november 1975 afspraken zijn gemaakt met het volk van Suriname. Deze zijn door de militaire coup van 25 februari 1980 de grond ingeboord. Oemrawsingh zei dat vrijheid - in alle opzichten - bij DA'91 hoog in het vaandel staat. Ook het beginsel van gelijkheid dat gehanteerd wordt, spreekt hem bijzonder aan.

Oemrawsingh staat stil bij de fundamenten van DA'91 die hem tot de partij heeft aangetrokken. Hij benadrukt dat op diverse fronten essentiële rechten worden vertrapt door de regering en het volk in armoede is gedompeld. Een zorgpunt voor hem is ook de constante schending van de rechtsstaat. Hij haalde aan dat het Kinderrechtenverdrag wordt geschonden door ouders schoolgeld te laten betalen, terwijl het basisonderwijs gratis moet zijn. Hij haalde aan dat alle positieve krachten en stromingen ondersteund zullen worden om dit regiem zo snel als mogelijk naar huis te sturen. "Dit is ons recht. Het is een eeuwenoud adagium, dat wanneer een gevestigde orde de samenleving duwt in een ravijn, het onze taak, onze morele plicht is, om dat regiem tot een stop en tot een eind te brengen, middels democratische middelen," stelt Oemrawsingh.

René Gompers

Advertentie