starnieuws

Open brief aan de overheidsinstanties

28 Aug 2016, 10:08
Beste EBS, SWM, Politie, en Belastingpersoneel,

Ik nader u met het volgende, namens allen die zich in het onderstaande kunnen terugvinden. Wij, de betalers van belasting, energie, en water, de echte aandeelhouders, verzoeken u het volgende. Net als ons verkeert u in een moeilijke situatie. U verkeert in deze moeilijke situatie niet door toedoen van ons. Wij komen ons deel na, wij betalen immers voor al hetgeen dat draait in de samenleving. Uw geld ligt klaar, en het zal voorlopig nog klaar blijven liggen omdat wij door blijven betalen.

Uw strijd is met de hoofdverantwoordelijken van de overheid die hun afspraken jegens u niet nakomen. Wij verzoeken u daarom het volgende:
1. Energie Bedrijven Suriname; indien u staakt en op het punt komt om stroomuitval te veroorzaken verzoeken wij u de stroomuitval alleen voor de hoofdverantwoordelijken te laten gelden. Niet voor ons (de leden van de gemeenschap), degenen die u daadwerkelijk aan het loket of via de bank betalen. Waarom zou u juist degenen die zich houden aan de afspraak benadelen en/of tekortkomen?

2. Surinaamse Waterleiding Maatschappij; indien u staakt en eventueel besluit geen water meer te leveren, sluit u dan de hoofdverantwoordelijken af en niet degenen die u werkelijk aan het loket of via de bank betalen. Waarom zou u juist degenen die zich houden aan de afspraak benadelen en/of tekortkomen?

3. De politie en het leger; indien u orde en veiligheid wil scheppen verzoeken wij u dat wel te doen voor ons, de belastingbetalers. Maar niet de hoofdverantwoordelijken. Waarom beveiligt en/of beschermt u degene die niet eens omkijkt naar het belang van u en uw medemens, die zich trouwens wel aan de regels en afspraken houden? Waarom laat u zich misbruiken als te zijn een instrument van onderdrukking dat bijdraagt aan het verdeel en heers systeem?

4. Belastingpersoneel; waarom knapt u al het vuile werk op voor de hoofdverantwoordelijken die het leven van u en uw medemens alleen maar zwaarder maken?

Aan alle hierboven genoemde groepen: leven uw kinderen en onze kinderen niet op één grondgebied? Komen wij elkaar niet tegen op straat, in de winkels, restaurants en feesten? Waarom laat u zich misbruiken als te zijn een instrument van onderdrukking dat bijdraagt aan het verdeel en heers systeem?
Druk proberen uit te oefenen op de hoofdverantwoordelijken door in staking te gaan waarbij de rest eronder lijdt is niet alleen onrechtvaardig naar de betalers toe, maar de werkelijke 'daders' worden niet onder druk gezet omdat voor hen alles normaal doorgaat.

Ik vraag u met alle respect dit te overpeinzen en ons, de betalers die het al moeilijk genoeg hebben. erbuiten te laten. Van ons mogen u en uw collega’s de ontvangen gelden ook voor uzelf houden en uzelf uitbetalen, u werkt er immers voor.
Ik dank u bij voorbaat voor uw overweging.

Rumi Knoppel
rknoppel@yahoo.com

Advertentie