starnieuws

Sozavo verduidelijkt steun schoolmateriaalkosten

27 Aug 2016, 16:44
Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting verduidelijkt dat niet SRD 1000 zal worden uitbetaald aan huishoudens voor schoolmateriaalkosten. Dit naar aanleiding van een aantal telefoontjes vanuit de samenleving.

In een eerdere bekendmaking is onder meer als criteria opgenomen dat huishoudens die in aanmerking wensen te komen voor schoolmateriaalkosten voor kinderen die het Gewoon Lager Onderwijs of de voj-school bezoeken, een maximaal gezinsinkomen van SRD 1000 moeten hebben.

De indruk is bij velen ontstaan dat huishoudens die in aanmerking komen een bedrag van SRD 1000 zullen ontvangen. Het ministerie onderstreept dat deze informatie onjuist is.

Sozavo benadrukt dat de schoolmateriaalkosten volgens het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur als volgt zijn vastgesteld:
- SRD 35 voor het Kleuter- en Gewoon Lager Onderwijs voor Openbare Scholen
- SRD 65 voor Kleuter- en Gewoon Lager Onderwijs voor het Bijzonder Onderwijs
- SRD 70 voor de MULO-scholen
- SRD 75,= voor het Lager Beroeps Onderwijs (LBO)

Huishoudens met twee of meer schoolgaande kinderen, kindertehuizen en weeshuizen en mensen zonder inkomen, kunnen tot en met woensdag 7 september een aanvraag indienen voor ondersteuning in de hierboven aangehaalde schoolmateriaalkosten die vastgesteld zijn door het ministerie van Onderwijs.

De aanvraag kan dagelijks tussen 08.00 uur tot en met 14.00 uur geschieden op het betreffend wijkkantoor waar de aanvrager of hoofd van het gezin staat ingeschreven.

Advertentie