starnieuws

SWM-bond gaat akkoord met voorstel NH

27 Aug 2016, 15:18
De bond bij de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) gaat akkoord met een voorstel van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. Minister Regilio Dodson heeft aangeboden aan het bondsbestuur, onder leiding van Rudi Baarh, dat de werknemers kunnen rekenen op een duurtetoeslag van SRD 100 per maand en een belastingkorting van SRD 125. Deze bedragen worden met terugwerkende kracht (twk) betaald van januari tot en met augustus. Daarnaast krijgt elke werknemer een eenmalige uitkering van SRD 500.

Het bestuur heeft het voorstel vrijdag voorgelegd aan de algemene ledenvergadering die hiermee akkoord is gegaan. Voor de acht maanden krijgen de SWM-werknemers SRD 1800 en met de eenmalige uitkering van SRD 500 komt het neer op een bedrag van SRD 2300. Deze uitkeringen werken niet door op het salaris van de werknemers.

De SWM-bond was overeengekomen een loonsverhoging van SRD 275 en een lumpsum van SRD 1200. Vakbondsleider Baarh bevestigt vandaag tegenover Starnieuws dat de leden het voorstel hebben goedgekeurd. Dit is intussen doorgegeven aan de minister Dodson. Er komt een gezamenlijke verklaring vanuit Natuurlijke Hulpbronnen en de vakbond.

De OWOS, de bond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), heeft het voorstel van Dodson voor duurtetoeslag en belastingkorting met twk tot januari niet geaccepteerd. De EBS-bond wil ook de eenmalige uitkering die afgesproken was en de bijdrage voor schoolbenodigdheden.

Advertentie