starnieuws

Vijftien bursalen vertrekken naar Cuba en China

17 Aug 2016, 22:42

De bursalen op bezoek bij onderwijsminister Robert Peneux. (Foto: minOWC)
Voor dit schooljaar hebben vijftien studenten een studiebeurs gekregen voor hun verdere studie in China en Cuba. De studenten die naar China gaan, zullen eerst het Mandarijn moeten leren, terwijl andere studies in het Spaans worden gegeven. Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft de bursalen aangemoedigd hun studie binnen de nominale tijd af te ronden.

De studenten hebben de minister maandag een bezoek gebracht. Onderwijs-directeur Natasha Bennanon heeft de bursalen erop gewezen dat het een lijdensweg was om alles van de beurzen rond te krijgen. Zo was de selectie van de bursalen ook niet gemakkelijk. Minister Peneux zegt dat hij verder zal praten met China en Cuba om na te gaan om het aantal beurzen uit te breiden.

De bursalen hebben ervoor gekozen verder te studeren in geneeskunde, huisarchitectuur, wereldgeschiedenis, tandheelkunde en masteropleidingen. De opleidingen duren op geneeskunde na 2 tot 3 jaren. De studie geneeskunde duurt 6 tot 7 jaren.

Vijf studenten doen hun studie in Cuba en zullen in Santiago en Havana worden ondergebracht. De bewindsman heeft een beroep gedaan op de bursalen om het contact met het Bureau Onderwijsinformatie en Studiefaciliteiten te onderhouden. “Voor ouders blijft de communicatielijn met het ministerie altijd open.”

Advertentie

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April