starnieuws

Surinaams werk ook in internationale reizende expositie

28 Jul 2016, 08:18

ONE BARE FOOT SQUARE, de internationaal reizende expositie start in Nederland.
De Surinaamse kunstenaars Rinaldo Klas, Kit-Ling Tjon Pian Gi, Shaundell Horton en Sancha Sullivan participeren in de expositie 'ONE BARE FOOT SQUARE'. Deze internationaal reizende expositie gaat van start in Nederland met 73 internationale kunstenaars uit vijftien verschillende landen.

ONE BARE FOOT SQUARE wordt gehouden in de Outsider Art Galerie in de Hermitage Amsterdam. Dit is het meest recente initiatief van Chutima ‘Nok’ Kerdpitak en haar ‘Uncooked Culture’ kunstplatform. Deze kunstenaar en curator was ook de organisator van de internationale reizende expositie ‘Circus Terminal’ die in 2014 in een samenwerking met Readytex Art Gallery in De Hal in Paramaribo, Suriname haar laatste stop had.

En het is vanwege een kunstenaarsinitiatief tijdens die expositie in De Hal, dat het idee voor ONE BARE FOOT SQUARE ontstond. De kunstenaars verbonden aan Readytex Art Gallery beschilderden toen elk een serie canvassen van 15 x 15 cm en bevestigden die tijdens de openingsavond van ‘Circus Terminal’ als een kleurrijk mozaïek aan een paneel.

een collaboratie geleid door kunstenaars, is een reizend mozaïek canvas. Kunstenaars creëren op canvassen van één vierkante ‘Foot’ (ongeveer 30 x 30 cm) meerdere kunstwerken die bij elkaar worden gebracht tot één groot mozaïek kunstwerk dat in variabele afmetingen wordt gepresenteerd, afhankelijk van de expositieruimte.

Outsiders, Neo-Outsiders & kunstenaars met alle andere achtergronden, zullen hun creaties bijdragen, terwijl dit grensoverschrijdende ‘Uncooked’ recept voortgaat. Het mozaïek canvas zal zo een spectrum presenteren waarin de individuele levenservaringen van de deelnemende kunstenaars met elkaar verweven zijn; een reflectie van hun ervaringen, hoop, gedachten en verbeelding door middel van hun verschillende disciplines variërend van schetsen, schilderijen, stencils tot mixed-media.

De expositie ‘ONE BARE FOOT SQUARE’ heeft haar eerste opening op zaterdag 30 juli van 15:00 tot 17:00 uur, in Outsider Art Galerie in de Hermitage Amsterdam.
De expositie blijft daar staan tot en met 13 augustus 2016 en is vrij toegankelijk.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April