starnieuws

EK 2016: Frankrijk in laatste 16

15 Jun 2016, 18:32

Ledian Memushaj verschilt een prachtige kans om Albanië op voorsprong te brengen. Zijn rebound gaat wijd. (Foto: Getty Images)

Intense momenten tijdens de wedstrijd tussen Albanië en Frankrijk. (Foto: Reuters)

Olivier Giroud schot stuit tegen de bovenlat in de 69e minuut. (Foto: Reuters)

Een kopbal van Olivier Giroud wordt gestopt door doelman Etrit Berisha. (Foto: Reuters)Photo News)
Gastheer Frankrijk heeft zich als eerste bij de laatste 16 geplaatst op het EK 2016 toernooi. Hij heeft er zes punten uit twee wedstrijden. In de slotfase van de wedstrijd tegen Albanië is het 2-0 geworden voor de troepen van Didier Deschamps.

89 minuten saai spel en dan zijn de laatste vijf minuten van de strijd explosief. Invaller Antoine Griezmann zorgt voor de verlossing met een kopbal. Op het eindsignaal in de 96e minuut maakt Dimitri Payet er nog 2-0 van. Pokerspel van Deschamps die zijn zwaar artillerie - Paul Pogba en Griezmann – op de bank hield bij de start. Pogba komt na de rust binnen en zorgt meteen voor leven op het veld. Griezmann die in de 66e minuut wordt ingezet, creëert tal van kansen. Payet’s fraaie goal in de verste hoek heeft de boeken dichtgedaan voor Albanië, dat voor het eerst aanwezig is op een EK-toernooi.

De klas van Gianni De Biasi heeft zijn huid duur verkocht in het Stade Vélodrome. Ze hebben ‘Les Bleus’ in de eerste helft alle kansen onthouden, op een kopbal van Olivier Giroud na. De spits van Atlético Madrid, Griezmann, neemt met nog een minuut in reguliere speeltijd een uitstekende positie in voor het doel en kopt de voorzet van Adil Rami tegen de touwen. Zeven minuten later, diep in blessuretijd, ontwijkt Payet de verdediging en schiet in de rechter benedenhoek het tweede doelpunt binnen voor de Fransen.

Albanië heeft uit twee gespeelde wedstrijden geen enkel punt. Frankrijk voert de lijst aan in Groep A met zes punten, gevolgd door Zwitserland met vier. Roemenië heeft één punt. Frankrijk komt zondag in de laatste groepswedstrijd uit tegen Zwitserland.