starnieuws

Storing atmosfeer legt grote delen onder water

13 Jun 2016, 09:31

De Fred Derby straat is ook blank.

Bijna heel Paramaribo ligt onder water.

Het water kan niet weg omdat ook de afvoerkanalen vol zitten.

In sommige straten is het water hoger dan een halve meter.
Grote delen van Paramaribo liggen blank. Gebouwen hebben blikseminslagen gehad. Bewoners hebben modderwater in hun huizen. Het overtollige water kan niet wegstromen. De goten zijn vol en zijn sommige scholen gesloten. Ook de districten kampen met overvloedig veel regen. Landbouwgronden moeten het weer ontgelden.

Bij een man is door blikseminslag zijn televisie doorgebrand. Bij een andere waar ook de bliksem is ingeslagen was er vuur te zien, dat snel is geblust. In sommige gebieden is de stroomtoevoer uitgevallen door blikseminslag.

De waarschuwing van de Meteorologische Dienst voor vandaag is tijdelijk zware buien met onweer op sommige plaatsen gepaard met windstoten. De atmosfeer boven ons gebied bevat nog voldoende vochtige lucht. Een storing heeft een gunstige invloed op de verdere ontwikkeling van stapelwolken, zegt de dienst. Voor de rest van de dag geldt afwisselende bewolking met perioden van matige tot zware regenbuien met onweer boven ons land. Naarmate de avond vordert is de verwachting dat de neerslag afneemt. Kort voor en tijdens de buien neemt de windsnelheid tijdelijk toe, waarschuwt de Meteorologische Dienst.

Ook het binnenland van Suriname heeft te kampen met overtollig veel water. In de laatste 24 uur is op Washabo de hoogste neerslag gemeten van 63,6 mm. Ook voor morgen geldt min of meer dezelfde weervoorspelling; zware buien, onweer en windstoten.

Advertentie

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April