starnieuws

Geschiedenis immigratie in Pakistan uitgebracht

05 Jun 2016, 09:24

Cover van het boek 'De Suiker Die Niet Zoet Was' in Urdu.
Het boek De Suiker Die Niet Zoet Was; Chini Jo Meethi Na Thi, is ook in Pakistan uitgebracht. Drie jaar na het verschijnen van het boek in Nederland en twee jaar na de publicatie in Suriname, is de Pakistaanse editie speciaal voor 143 jaar Hindostaanse immigratie uitgekomen bij Misaal Publishers.

Hiermee bereikt de Pakistaans-Indiase schrijver Safdar Zaidi een miljoenenpubliek, waar hij de geschiedenis van de Hindostaanse immigratie voor het voetlicht brengt. Het is ook voor het eerst dat er een boek over de geschiedenis van Suriname in het Urdu verschijnt.
De schrijver heeft in de Urdu versie op de omslag een quote van Rappa (Robby Parabirsing) gebruikt: ‘In deze roman heeft Safdar Zaidi een tipje van de sluier opgelicht over aspecten van de Hindostaanse immigratie waarvan wij Surinamers niet bekend mee waren’.

Pakistan is een land met bijna 200 miljoen inwoners. Een groot deel daarvan zijn jongeren. Meer dan de helft van de populatie is geletterd. Het lezen van romans is een trend in het land.
De schrijver hoopt hiermee een bijdrage te leveren aan de bekendheid van Suriname in Pakistan en dat daarmee een toeristenstroom en een handels en economische relatie op gang komt.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April