starnieuws

Real Madrid wint 11e Champions League-beker

28 May 2016, 19:13

De beker met de grote oren is voor de 11de keer voor Real Madrid. (Foto: Getty Images)

Ook vandaag heeft Cristiano Ronaldo bewezen dat hij het perfecte moment weet te kiezen.

Zinedine Zidane wint nu ook als trainer de Champions League. Hij heeft dat eerder gedaan als speler van Real Madrid.

Sergio Ramos had zijn team in de 14de minuut al op voorsprong gebracht.
Trainer Zinedine Zidane's droom komt uit. Real wint de 11e Champions League beker in San Siro, Milaan. Fans van Atletico Madrid zijn in tranen. Het is de tweede keer in een Champions League finale in drie jaar tijd dat ze verliezen tegen Real Madrid. Rafael Benitez begon het seizoen als trainer van Real Madrid, maar halverwege de rit vervangen door Zidane, die een fenomenaal karwei heeft neergezet.

Hij is de zevende trainer die de Champions League wint met Real Madrid.Twee verlengingen en een strafschoppenreeks was er nodig voor de winnaar van de Champions League-finale. Het is de zevende Champions League-finale die is beslist door een strafschoppenreeks. Real Madrid wint met 5-3.

Voor Atletico Madrid scoorden Antoine Griezmann, Gabi en Saul Niguez hun penalty. JuanFran miste en kon het leder niet in de netten krijgen. Lucas Vasquez, Marcelo, Gareth Bale, Sergio Ramos en Cristiano Ronaldo maakten geen fout. Het verlossend schot van Ronaldo, die tijdens de wedstrijd een schaduw van zichzelf was.
Real –verdediger Sergio Ramos heeft de score geopend in de 14de minuut. Het duurde nog 54 minuten voordat Yannick Carrasco de verlossende gelijkmaker voor Atletico Madrid maakte.

Carrasco die de wedstrijd in de verlenging dwingt, was ingevallen bij de rust. Hij verlengt een perfecte voorzet van zijn speelmakker Juanfran in het doel. De gelijkmaker is aan het begin van de tweede helft gemist door Griezmann. Atletico krijgt een penalty na een domme fout van Pepe op Fernando Torres. Griezmann laat de unieke kans liggen en spat zijn poging op de dwarsligger.

Voor de statistieken. In de finale van de Champions League in 2012 miste Arjen Robben een penalty. Die ‘eer’ was voor de finale van de Champions League dit jaar weggelegd voor Griezmann.

In de eerste helft begonnen Ronaldo en co als beste partij. In de tweede helft valt Real Madrid terug op eigen speelhelft en komt het team van Diego Simeone goed opzetten. In de 71ste minuut mist Karim Benzema de kans om Real in reguliere speeltijd op 2-0 te brengen.