starnieuws

NDP afdeling Paramaribo roept op tot boycot RBN

26 Apr 2016, 15:42
De voorzitter van afdeling Paramaribo van de Nationale Democratische Partij (NDP), Laurens Ramahi, vraagt aan alle leden om het mediabedrijf, Rapar Broadcasting Network (RBN) volledig te boycotten. Dit geldt voor onder andere radio en televisie frequenties (89.7 FM en tv kanaal 5, Green Dot), de krant Dagblad Suriname. Ramahi vindt dat in Dagblad Suriname etnische discriminatie en rassenhaat wordt gepromoot.

Op de voorpagina vandaag wordt aangegeven hoe op Hindostanen wordt uitgescholden op Facebook. Ramahi stelt dat de NDP de enige multi-etnische partij in Suriname is en deze gedachte is diepgeworteld in de partij ideologie. "Wij zullen nimmer accepteren of toestaan dat bevolkingsgroepen worden gediscrimineerd in dit land. Dit wordt ten stelligste afgekeurd," zegt de NDP-topper in een persbericht.

Alle NDPers worden opgeroepen om met onmiddellijke ingang al deze dagbladen te verzamelen en publiekelijk te verbranden om zo ons misnoegen kenbaar te maken.

Tevens doet de NDP een oproep op de minister van Buitenlandse Zaken om onmiddellijk de Marokkaanse regering op te roepen Faried Pierkhan’s benoeming tot honorair consul per direct in te trekken. "Onze bevriende natie kan nimmer toestaan dat deze persoon in een multi-etnische samenleving als de Surinaamse, etnische discriminatie en rassenhaat promoot," stelt Ramahi.

Advertentie