starnieuws

Santos verliest thuis van West United

17 Apr 2016, 13:38

Standenlijst per 16 april 2016
De ploeg van Santos heeft zaterdag in het kader van de topsectie voetbal op bezoek gehad West United uit Coronie. De gasten wonnen met 2-0 van Santos thuis. West United begon de wedstrijd heel agressief en kon al na 8 minuten spelen 1-0 plaatsen op de scorebord. Een cornerbal werd slecht verdedigd en ging via de benen van de verdediger van Santos, Shaquile Pelswijk in het doel.

Door het fysiek geweld van West United kon Santos niet hun spel komen, want in de 33e minuut noteerde Clyde Riedewald doelpunt nr. 2 . Dat werd ook de ruststand. In de tweede helft kreeg Santos enkele scoringskansen maar de spelers waren niet koelbloedig genoeg om het karwei te klaren. Na 90 minuten bleef de stand het zelfde als toen de rust in ging.

De trainer van Santos, Roger Leysner geeft aan dat zijn jongens te veel balverlies hebben geleden. De tegenstanders zijn fysiek sterker gebleken, maar ze geven de moed niet op. Niets is nog verloren, zegt hij.
De winnende trainer van West United, Murwien Esajas, stelt dat hij uit een gesloten verdediging via lange ballen de aanval heeft opgezocht en dat heeft gewerkt. De spelers waren ook bereid voor elkaar te werken.