starnieuws

Man City tegen Real Madrid in halve finale

15 Apr 2016, 23:24
Manchester City zal in de halve finale van de Champions League uitkomen tegen Real Madrid. In de andere halve finale nemen Atletico Madrid en Bayern München het tegen elkaar op. De loting heeft vandaag plaatsgevonden in het Zwitserse Nyon.

Het betekent dat Manchester City in de finale mogelijk de inkomende trainer Pep Guardiola bij zich zal hebben. Guardiola zijn Bayern Munich is in een andere competitie verslagen door Atletico Madrid. Guardiola zal de huidige coach van Manchester City, Manuel Pellegrini, in de zomer vervangen.

De eerste wedstrijd wordt op 26 april in Manchester gespeeld in het Etihad Stadion. De terugwedstrijd wordt op 4 mei in de Spaanse hoofdstad afgewerkt. "Het is een moeilijke loting," zegt de voormalige Real Madrid-baas Pellegrini. "Het maakt niet uit tegen welk team we spelen. De opties zijn hetzelfde. "Ik geef altijd de voorkeur aan thuis te eindigen, maar dat is niet het belangrijkste." De finale vindt op 28 mei plaats in het San Siro Stadion in Milaan, Italië.

Pellegrini was van 2009 tot 2010 manager bij Real Madrid. In zijn periode is Cristiano Ronaldo gekocht van Manchester United voor £ 80 miljoen, terwijl Karim Benzema en Xabi Alonso ook werden binnengehaald. De Chileense Pellegrini werd na één seizoen echter de laan uitgestuurd na de vroege uitschakeling in de Champions League en het verliezen van de Spaanse competitie. Hij werd vervangen door José Mourinho.

Voormalig Manchester United-spits Ronaldo (31) is met 16 doelpunten, de topscorer in dit seizoen van de Champions League. Hij is de topscorer van de competitie met 93 doelpunten in 125 wedstrijden. Met een hattrick heeft hij het verlies van Real Madrid in de uitwedstrijd tegen Wolfsburg (0-2) in de kwartfinales, doen verdampen.

De mogelijkheid zit erin dat er een herhaling plaatsvindt van de 2014 finale tussen Real Madrid en Atletico Madrid. In extra tijd wist Real toen drie keer te scoren en zo hun stadsrivalen te verslaan.

Atletico heeft de halve finales bereikt door regerend kampioen Barcelona te verslaan in de kwartfinales met 2-0. Bayern München, de topper in de Duitse competitie, is vijfvoudig Europees kampioen. Voor het laatst in 2013.

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April