starnieuws

Jongeren tussen 15-24 kunnen literair talent worden

13 Mar 2016, 10:12
De 16e editie van schrijfwedstrijd Write Now! is in volle gang. Voor Suriname is het de 5e editie. De data van de voorronden zijn bekend: De uitslag van Write Now! Paramaribo vindt plaats op 23 april. Het opsturen van inzendingen kan tot en met 31 maart. Deelnemers moeten tussen 15 en 24 jaar zijn.

Write Now! is de belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren van 15 tot en met 24 jaar in het Nederlandse taalgebied. Naast de voorronde in Paramaribo zijn er tien andere voorronden in Nederland en België. Alle voorronde-winnaars gaan door naar de finale in Rotterdam op 26 juni 2016.

Voorronde Paramaribo
Alle deelnemers uit Suriname worden uitgenodigd voor de uitslag van de voorronde op zaterdagavond 23 april in Tori Oso aan de Fred Derbystraat om 20:00 uur. Er wordt voorgedragen, er is livemuziek en aan het eind van de avond maakt de voorzitter van de jury bekend wie doorgaat naar de finale. Deelnemers kunnen voorafgaand aan de prijsuitreiking meedoen aan een gratis schrijfworkshop door Ruth San A Jong.

Naast die felbegeerde plek in de finale, maken de deelnemers kans op mooie prijzen. De nummers een, twee en drie winnen respectievelijk € 250, € 125 en € 75 aan boekenbonnen. Daarnaast maken de deelnemers uit Suriname kans op drie aanmoedigingsprijzen, gesponsord door de Schrijversgroep ’77, die ook medeorganisator is van de voorronde in Suriname.
De winnaar van Suriname krijgt een volledig verzorgde reis, inclusief een begeleider, van een week naar Rotterdam, om mee te doen aan de finale.
De hoofdprijs van de finale van Write Now! 2016 bestaat uit een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie of bij Creatief Schrijven, een column op Trouw.nl en een optreden tijdens het Geen Daden Maar Woorden Festival in Rotterdam. De Write Now! Publieksprijs wordt in juni bepaald door de lezers, die online kunnen stemmen op hun favoriete tekst.
pdf-icon.gif flyer.pdf    

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April