starnieuws

Tweede ronde SVB topsectie voetbal begonnen

29 Feb 2016, 02:26
De tweede ronde van de voetbalcompetitie in de topsectie (eerste klasse) van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) is dit weekend begonnen. De meeste ploegen die zich in de top hebben genesteld, wisten de volle winst te halen op hun tegenstander en hebben daarbij hun positie verbeterd.

Deva Boys voert de ranglijst aan met 30 punten, gevolgd door Voorwaarts met 28 punten. Jong Rambaan en SNL nemen respectievelijk de derde en de vierde plaats voor hun rekening met 22 punten. Caravan boekte zondag een belangrijke zege om aansluiting te behouden bij de top 5.

West United heeft anderzijds een pijnlijke nederlaag moeten incasseren. Deze club kon bij winst verhuizen naar de 5e plaats, maar is blijven steken op de zesde plaats. Acoconut, Papatam en Amardeep hebben respectievelijk 14, 13, 13 punten en kunnen zich geen verliezen meer permitteren, anders is de weg naar de gevarenzone open. Voor Santos, Boma Star en PVV is het duidelijk dat willen zij topsectie wedstrijden blijven spelen het volgend seizoen, zij de wedstrijden moeten winnen.

De volledige uitslagen van de eerste klasse SVB:
Jong Rambaan - Deva Boys: 0-2
West United - Amardeep: 1-2
SNL - Acoconut: 6-1
Papatam - Santos: 2-2
Voorwaarts - Boma Star: 4-1
Caravan - PVV: 6-2

Edgar van Genderen

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April