starnieuws

EBS lijdt veel schade door aanrijding masten

23 Feb 2016, 13:32

Aangereden EBS-mast aan de Menckenbergstraat vannacht. (Foto: EBS)
Een aangereden mast van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) aan de Menckenbergstraat was vannacht om 00:30 uur de oorzaak van een stroomonderbreking van ruim vier uren. De Menckenbergweg, Leiding 11A, Leiding 11, Soekaredjoweg, een gedeelte van de Commissaris Weytingweg, Leiding 9A, Iduweg en omgeving waren hierdoor verstoken van elektriciteit.

Rond 1:23 konden de technici van de EBS een gedeelte van het gestoord gebied wederom onder spanning brengen. Omstreeks 04:57 was de storing volledig opgeheven.

Maandagmiddag rond 15:00 kwam het gebied Sir Winston Churchillweg ook zonder elektriciteit te zitten. Een aangereden elektriciteitsmast was de oorzaak van deze storing, die rond 20:15 volledig werd genormaliseerd.

EBS ondervindt haast dagelijks enorme schade aan ziin infrastructuur door mastaanrijdingen. Niet alleen de kosten lopen enorm op, maar ook wijken ondervinden enorme last. Als weggebruikers voorzichtig rijden in het verkeer kan deze last voorkomen worden, zegt de EBS in een persbericht.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April