starnieuws

Trust Bank stapt over op islamitisch bankieren

17 Dec 2015, 11:38
Trust Bank Suriname zal haar activiteiten omzetten om een volwaardige islamitische bank te worden. De bank heeft begin deze maand een overeenkomst getekend met de private sector arm van de Islamic Development Bank (IsDB) om de instelling te adviseren over de overgang.

Trust Bank zal daarmee de eerste volwaardige islamitische bank in Zuid-Amerika worden. De bankinstelling zal samengaan met de islamitische corporatie voor de ontwikkeling van de particuliere sector (ICD) om islamitisch financiële capaciteiten te ontwikkelen.

De Bank heeft in juni besloten de transitie te maken. Haar strategie richt zich op het klein- en middenbedrijf. Daarbij wil de bankinstelling zich de islamitische financiële principes eigen maken.

Islamitisch financieren volgt religieuze principes die betrokkenheid bij activiteiten zoals gokken, tabak, alcohol en de heffing van rente, verbieden. Suriname is het enige land van het westelijk halfrond dat lid is van IsDB. Het land is in 1997 toegetreden tot deze organisatie. Tot nog toe heeft Suriname in totaal US$ 149 miljoen aan financiering gehad van de IsDB verspreid over 18 projecten.

De ICD heeft aan een aantal transformaties van conventionele kredietverstrekkers gewerkt waaronder in Kazachstan en Tunesië.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April