starnieuws

Santos zet eerste wedstrijd topsectie SVB in winst om

15 Nov 2015, 02:41

Santos van Nickerie domineerde de wedstrijd tegen Papatam.
Onder redelijke publieke belangstelling heeft Santos, vertegenwoordiger van de Nickerie Voetbal Bond in de topsectie van de Surinaamse Voetbal Bond, zaterdag zijn eerste competitiewedstrijd in winst mogen omzetten. De ploeg won met
3-1 van Papatam (Albina). Santos heeft de wedstrijd volledig gedomineerd.

In de 25e minuut kreeg de speler Theodoor Dors van Santos een dieptepass van Gyliermo Rollings. Hij nam de bal mee in een sprint, maakte geen fout en noteerde 1-0 voor Santos. Enkele minuten daarna, in de 39e minuut, was het Xaviero Perk van Santos die de stand tilde naar 2-0, toen hij een ingooi direct op de schoen nam. De ruststand was 2-0.

De 2e helft was nauwelijks 2 minuten oud, toen Xaviero Perk de bal via een breedtepass van Raylon Wooter kreeg, de doelman van Papatam verschalkte en de stand op 3-0 voor Santos bracht.
In de 83e minuut moest Santos het doen met 1 speler minder, omdat Wooter tegen zijn tweede gele kaart aankeek waardoor hij automatisch de rode kaart kreeg en het speelveld moest verlaten. Papatam maakte gretig gebruik van de numerieke meerderheid. In de 88e minuut was het Jermain Pinas die de stand reduceerde naar 1-3, wat ook gelijk de eindstand was.

De trainer van Papatam, Johan Zaalman, zegt dat Santos sterk speelt in Nickerie. Hij geeft de verzekering dat bij de thuiswedstrijd, Papatam van Santos zal winnen. Zijn jongens zijn nog niet zo goed op elkaar ingespeeld, maar hij belooft een betere prestatie.
Voor trainer Roger Leysner was het een beloning voor het hard werken. De jongens hebben zich goed voorbereid op de competitie en dat hebben zij laten zien.