starnieuws

Mastaanrijdingen dagelijkse kost EBS

27 Oct 2015, 13:09

Een EBS-herstelploeg is bezig een aangereden mast te vervangen. (Foto: EBS)
Van 1 januari tot en met 25 oktober zijn er 323 elektriciteitsmasten omver gereden. Het gaat om zowel laagspannings-, hoogspannings-, en straatverlichtingsmasten. Vanmorgen was het weer raak aan de Kwattaweg. Een paar honderd meter voor de kruising met de Kernkampweg zijn twee elektriciteitsmasten aangereden.

Het gevolg was stroomonderbreking voor de bewoners van de omgeving Kwattaweg. Ofschoon de storing grotendeels al is opgeheven, vonden er nog werkzaamheden plaats op de mast waar het laagspanningsnet loopt. De NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) meldt dat afhankelijk van de mast die is aangereden en de lijn die daar loopt, herstelwerkzaamheden complex kunnen zijn en kan het opheffen van de storing 2 tot 8 uren duren.

Voor de EBS is het onzorgvuldig rijgedrag een zorgpunt en ondervinden haar klanten er last van. Mastaanrijdingen zorgen altijd voor stroomonderbrekingen. Haast elke dag worden er volgens de EBS elektriciteitsmasten aangereden. Vorig jaar zijn bijvoorbeeld op een dag 9 masten aangereden. Het bedrijf doet een beroep op automobilisten om hun rijgedrag zodanig te veranderen, dat schade aan elektriciteitsnetwerk wordt voorkomen.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April